Ponekad se samo želite maknuti iz svijeta facebooka. Većina ljudi zna za deaktivaciju, no također je moguće trajno izbrisati vaš račun. No sjetite se preuzeti kopiju vaših podataka prije nego što izbrišete vaš facebook korisnički račun.

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu s oko 1.13 milijardu korisnika dnevno. Nemjerljiv broj profila se kreira svaki dan. Mnogo ljudi objavljuje skoro sve svoje životne aktivnosti na Facebooku, a za neke ljude, Facebook je samo sredstvo za ostajanje u kontaktu sa starim prijateljima te podsjetnik na njihove rođendane.

Ponekad se želite maknuti s Facebooka i uživati u pravom svijetu. To napravite deaktiviranjem  vašeg Facebook računa. No također možete trajno izbrisati vaš Facebook račun ako želite ostaviti Facebook na duže vrijeme.

Izradite sigurnosnu kopiju vaših podataka na facebooku

Prije nego što se pozdravite sa svojim životom na facebooku, trebali biste napraviti sigurnosnu kopiju u slučaju da vam zatreba kasnije.

  1. Otiđite na postavke.
    2. Dok ste u kartici „Općenito“, kliknite „Preuzmi kopiju“ vaših podataka.
    3. Kliknite „Započni moju arhivu“.
    4. Unesite svoju lozinku i kliknite podnesi
    5. Kliknite „Započni moju arhivu“ u kvadratu „Zatraži preuzimanje“

Facebook će tada prikupiti sve vaše podatke i poslati kopiju na vašu registriranu email adresu.

Kako deaktivirati Facebook račun?

Jednostavno je. Možda se pitate zašto vam govorimo ovako jednostavnu stvar. Ako znate kako deaktivirati vaš facebook račun, onda dobro. No neki ljudi to ne znaju. Evo koraka za deaktivaciju vašeg Facebook računa.
1. Idite na postavke
2. Kliknite sigurnost u lijevom stupcu.
3. Kliknite deaktivirajte vaš račun.

Kako trajno izbrisati vaš facebook profil?

Jedna stvar koju većina korisnika želi znati jest kako trajno izbrisati Facebook račun. Za to slijedite ove korake:
1. Ulogirajte se u vaš facebook račun
2. Posjetite ovaj link: https://www.facebook.com/help/delete_account
3. Kliknite izbriši moj račun.

Važne stvari koje trebate razmotriti prije nego što obrišete vaš facebook korisnički račun

Budite sigurni da ste preuzeli kopiju vaših facebook podataka prije deaktiviranja ili trajnog brisanja. Možda znate za činjenicu da možete pristupiti računu nakon što ste ga deaktivirali. No budite oprezni, nećete se moći predomisliti nakon što ga trajno izbrišete. Stoga dobro razmislite prije donošenja odluke.

Proći će 90 dana prije nego što Facebook izbriše sve vaše fotografije, video snimke, objave, lajkanja, komentare, poruke i sve ostalo. Drugi facebook korisnici neće moći posjetiti vaš profil tijekom procesa brisanja. Međutim, poruke i slike koje ste poslali prijateljima putem chata će ostati, jer su na kraju dio i njihovog računa. Možete ih zamoliti da izbrišu vaše poruke.

Izvor: pcchip.hr

Podijeli sadržaj

AK school studio
YouTube kanal

Povezani članci