Google nastavlja razvoj svojih mnogobrojnih inovativnih gadgeta, a na red su ovog puta došli novi Chromecast i Nest Audio. Chromecast je već godinama iznimno popularan uređaj koji se spaja na TV i tako korisnicima osigurava pristup različitom video i audio sadržaju prema izboru.

Iako je masovnom pojavom pametnih televizora ovakav uređaj pomalo izgubio svoju svrhu, činjenica je da broj korisnika ovog sustava i dalje raste – pa i sam Google ima razloga za nastavak razvoja ovog uređaja. S druge strane, pametni zvučnici tek trebaju doživjeti svoj puni procvat, a Google još uvijek eksperimentira s poželjnim oblikom i funkcijama takvog zvučnika. Novi Nest Audio praktično je i inovativno rješenje koje bi se trebalo nametnuti na tržištu u narednom periodu.

Google je ovih dana predstavio novi Chromecast, koji donosi nekoliko poboljšanih značajki u odnosu na svoje prethodnika. Prije svega, Chromecast je i dalje uređaj koji korisnicima omogućava spajanje na servise za internetski streaming video sadržaja – no ovog puta više ne mora biti povezan s pametnim telefonom. Novi Chromecast dobio je daljinski upravljač na kojem se nalazi i posebna tipka za pokretanje osobnog digitalnog asistenta.

Uređaj podržava 4K, HDR i razne aplikacije za streaming, a radi na inovativnom Google TV sustavu. Što sve donosi Google TV za sada je teško reći, no vjerujemo kako se radi o jednom naprednom rješenju prepunom mogućnosti za same korisnike. Cijena novog Chromecasta iznosit će 50 dolara, a na tržištu će se pojaviti u bijeloj, plavoj i rozoj varijanti.

Što se tiče novog pametnog zvučnika, Google je ovog puta malo odmaknuo dizajnom od dosadašnjih rješenja pa novi Nest Audio sa sobom donosi jedan novi osvježeni izgled. Nest Audio izravni je nasljednik Google Home i Home Max uređaja, a za razliku od Home sustava postiže čak 75 veću glasnoću za vrijeme rada. Ujedno, uz jači zvuk tu je i jači bas za čak 50 posto. Posebnost novog pametnog zvučnika jest što je izrađen od reciklirane plastike pa se kupci mogu pohvaliti da su ekološki osviješteni i u skladu s prirodom.

Izvor: PCchip.hr

Podijeli sadržaj